Президентът Румен Радев се очаква да приеме кандидата за министър-председател, посочен

...
Президентът Румен Радев се очаква да приеме кандидата за министър-председател, посочен
Коментари Харесай

Ще има ли изпълнен първи мандат за нов кабинет

Президентът Румен Радев  се чака да одобри претендента за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 47-ото Народно събрание Асен Василев, на който според конституционната процедура, връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент.

Срещата е предвидена за 17:00 ч. на " Дондуков " 2, съобщиха от прессекретариата на президента. 

" Все още не сме събрали 121 гласа. Ако не сме събрали 121 гласа, няма да внесем предлагането за проектокабинета ", сподели от своя страна през вчерашния ден Василев. 

По думите му продължават разговорите между парламентарната група и депутати.  " Не мога да кажа, че имаме някакъв необикновен прогрес. Ние сме длъжни да пробваме до дъно. Всеки един народен представител има глава на раменете, има съвест и би трябвало да реши дали желае да поддържа програмата, която представихме ", уточни той. 

Василев акцентира изрично, че когато се съберат нужните 121 депутати за поддръжка, тогава ще има и готовност да се говори за конструкция и за състав на кабинета. Според него на този стадий сходен диалог е неправилен. 

Междувременно стана ясно, че ако се стигне до кабинет, Националният съвет на Българска социалистическа партия удостоверява четиримата досегашни министри и вицепремиерското място със същите колеги министри. Това разгласи ръководителят на Българска социалистическа партия, вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността в оставка Корнелия Нинова след съвещанието на висшия орган на партията.

Очакваме мандатоносителят " Продължаваме Промяната " (ПП) да организира диалозите за поддръжка на държавно управление и да подсигурява минимум 121 депутати. Ако те не обезпечат тази поддръжка, на следващия ден няма да бъде импортиран кабинет, уточни Нинова. 

Националният съвет реши, ако им бъде връчен третият мандат, да положат всички старания да водят преговори за сформиране на постоянен кабинет, заяви още водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР